sâmbătă, 8 februarie 2014

Zucchinni boats



Reteta este pentru 2 persoane. 
Ai nevoie de: 
2 dovlecei
Jumatate dintr-un piept pui de tara sau curcan 
Frunze Chives 20 buc
Sare
Piper
Sos soia
1 lgrita mustar dulce
2 catei usturoi
Coaja lime
Unt
Pesmet
Nucsoara
Ulei susan 1 lgta

Pieptul de pui se taie cubulete si se pune intr-un bol la marinat cu 1 lingurita mustar, chives-ul taiat marunt, sare, piper, coaja de la lime, putin ulei de susan si sosul soia. Se lasa la rece pana se pregatesc dovleceii.

Se taie dovleceii in jumatate pe lung. Se scobeste interiorul. Se pun pe o tava intinsa unsa in prealabil cu unt. interiorul se taie marunt impreuna cu usturoiul. 

Intr-o tigaie adanca (wok) se prajeste pieptul de pui la foc foarte mare intr-o lingura ulei masline impreuna cu dovlecelul scobit si usturoiul. Se gusta si daca mai e nevoie se pune sare si piper. 

Dupa ce se albeste pieptul si se moaie dovlecelul se stinge focul. 
Compozitia se pune in interiorul fiecarui dovlecel. Deasupra se presara cu mana putin pesmet si nucsoara. Se da la cuptor la 220 grade 20 min

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu