vineri, 14 februarie 2014

Biscuiti englezesti cu merisor - Scones


Scones sunt reteta traditionala de biscuiti englezesti serviti la ceai. Ca textura sunt intre paine si biscuiti. Foarte usor de facut.
Eu i-am facut pentru Craciun dupa reteta lui Jamie Oliver si mi-au placut foarte mult asa ca zilele trecute i-am facut din nou pentru copii (sa isi puna la pachet).

Aveti nevoie de:
- 300 gr merisor uscat
- 2 mandarine
- 2 cuisoare
- 400 gr faina alba
- 150 gr unt
- 25 gr zahar
- 3 oua
- 2 linguri de lapte dulce
- 2 pachete parf de copt
- 1 praf de sare

Intr-o tigaie pe foc puneti zeama de la cele doua mandarine cu cele doua cuisoare dupa care adaugati merisorul. Amestecati pana merisorul incorporeaza tot sucul de la mandarine.

Scoateti cele doua cuisoare si puneti tot mersisorul la maruntit in robotul de bucatarie pana devine ca o pasta. 
Scoateti merisorul intr-un bol si spalati robotul pentru aluatul de baza. 
Adaugati in robotul de bucatarie coaja rasa de la cele doua mandarine, faina si untul la temperatura camerei taiat cubulete. Aamestecati compozitia la viteza 1 dar nu foarte mult; pana arata ca pesmetul (granulat). Adaugati cele 3 oua, laptele, zaharul, sarea si praful de copt. Dati la robot (viteza 1) pana devine un aluat omogen; nu foarte tare si nici foarte moale. O sa vedeti ca tot aluatul se va aduna uniform in jurul cutitului de la robot. 


Scoateti aluatul pe masa tapetata cu faina si incorporati merisorul maruntit. Cand aveti merisor in tot aluatul, intindeti o foaie groasa de 5 cm si scoateti cu o forma biscuiti rotunzi. Este foarte bun si un pahar daca nu aveti forma speciala. 



Asezati biscuitii in tava pe harte de pergament si coaceti la 180 gr timp de 15-20 de minute. Va puteti ghida dupa culoare: sa fie aurii. Zahar pudra peste si gata. Minunati!

Jamie ii recomanda cu frisca aromata cu coaja de mandarine. 











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu