vineri, 7 februarie 2014

SUPER Salata de avocado





Am mancat la prietena mea in Cluj o salata foarte buna si foarte simplu de facut. 

Aveti nevoie de 1 avocado copt dar nu foarte moale ca sa nu va iasa pasta. Cand cumparati avocado apasati-l cu degetele sa se simta usor moale, iar cand il decojiti coaja ar trebui sa se curete foarte usor. Daca nu gasiti avocado cop il puteti lasa in camara la intuneric o zi sau doua si va fi perfect. Daca uitati de el si se face foarte moale il folositi la alta (Guacamole - pasta de avocado).

Asadar pentru aceasta reteta va trebuie: 

1 avocado, 1 rosie mare (sau doua mai mici), 2 catei de usturoi, 4 linguri ulei de masline, 4 fire de patrunjel verde, sare piper. 

Taiati avocado si rosiile cubulete si le puneti intr-un bol mai mare ca sa puteti amesteca. Adaugati sare, piper negru proaspat macinat, usturoiul taiat marunt (NU il trecut prin sita sau facut pasta), patrunjelul taiat marunt si ulei de masline; eu folosesc uleiul aromat cu busuioc de la Olivers&CO (magazin in Promenada), dar merge si ulei simplu de masline. Amestecati totul in bol pana se incorporeaza toate ingredientele si zeama lasata de rosii se va ingrosa de la uleiul de masline si avocado. V-o recomand cu paine prajita in weekend la micul dejun sau cand optati pentru o cina usoara. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu