joi, 13 februarie 2014

Paste cu creveti si rosii cherry

Imi plac pastele cat mai simple. Sa simt aromele si ingredientul principal. Luam masa foarte des (saptamanal as zice) la restaurantul Capriciosa. Cred ca toata lumea il stie: au mancare foarte "corecta" cum ar spune un prieten de familie.

Pregatesc zilnic cina acasa si incerc sa diversific menu-ul sa impac pe toata lumea: pe copii (destul de reticenti as spune), pe sotul meu (gusturi speciale) si pe mine (eu fiind singura gurmanda).


Asa ca am facut paste cu creveti si rosii cherry.

Ingrediente pt 4 persoane:
- 1 punga de creveti congelati (decorticati, doar cu codita)
- 5 catei usturoi
- 1 ceapa medie
- 1 mana buna de rosii cherry
- o lingurita cimbru
- sare de mare
- un praf piper
- 3 linguri ulei de masline

Pune-ti pastele (spagheti) la fiert cu sare conform instructiunilor de pe pachet, cu mentiunea ca este nevoie sa fie aproape facute (al dente).

Intre timp intr-o tigaie mai adanca sau wok incingeti uleiul de masline, adaugati usturoiul si ceapa si 4 linguri de apa ca sa evitam prajeala (neasanatoasa). dupa 1 minut adaugati crevetii (fara sa ii decongelati) si rosiile cherry. Sunt atenta la ce mananc si de aceea prefer sa imi pastrez sursele. Legumele le iau de la o prietena (www.legumefericite.ro) si iarna folosesc rosii cherry congelate. Micute, frumoase si foarte gustoase.



Lasa la foc mare totul, pune sare, piper si cimbru. Trebuie sa aiba mereu zeama; daca ramane fara mai adauga f putina apa. timpul de gatire este de maxim 5 minute. Cand sunt gata pastele le scurgi fara sa le speli si opresti o cana din zeama in care au fiert ca sa completezi sosul.
Pastele scurse le adaugi in tigaie peste sosul cu creverti si rosii, amesteci bine la foc mare, mai adaugi din apa in care au fiert (nu foarte mult, atat cat pastele sa nu fie uscate, sa aiba consistenta celor pe care le mananci la restaurant).

Mie imi place mai picant asa ca adaug in farfurie cand sunt fierbinti piper proaspat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu